Print
Category: Τα κλασικά
Hits: 3358

Υλικά

1 κ. κιμά μοσχαριίιο

μουλιάζω 3 φέτες ξερό ψωμί ή φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. ξύδι (μυστικό)

1 μεγάλο κρεμμύδι  (στο multi !!!)

2 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. λάδι

2 αυγά

50 ml γάλα 

μαϊντανό

δυόσμο

πιπέρι μαύρο & κόκκινο ( αν έχω )

θυμάρι

κύμινο

σκόρδο (λιωμένο)

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 κ.σ. κρασί (μυστικό)

4-5 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο

1 τομάτα λιωμένη (αν υπάρχει) 

10 ψιλοκομμένες ελιές (αν υπάρχουν)

 

Προετοιμασία 

Αν έχω ψωμί τι στύβω πρώτα πολύ καλά. Αλλιώς βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνω το βράδυ στο ψυγείο για να δέσει. Όταν τα ψήσω τα πλάθω στο σχήμα που θέλω περίπου 5*5*1 εκ. Μπορώ όσα περισσέψουν να τα πλάσω και να τα αφήσω στη κατάψυξη για μελλοντικό ψήσιμο. Όταν τα βάλω στη κατάψυξή τα βάζω σε σακούλα και μια μια σειρά διπλώνω τη σακούλα για να μη κολλήσουν όταν παγώσουν.

Μαγείρεμα

Όταν τα ψήσω λίγο πριν  μπορώ να ρίξω σως με λάδι, βαλσάμικο,  μουστάρδα και λίγο μέλι ή εναλλακτικά μια φέτα κίτρινο τυρί και από πάνω μια πολύ πολύ λεπτή φέτα ντομάτα.