Print
Category: Τα κλασικά
Hits: 6477

4 μερίδες

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένο αρακά

1 μεγάλο κρεμμύδι (με 2 γίνονται πιο γλυκές)

12 κ. σούπας λάδι

1 κύβος λαχανικών

4 καρότα

1 κ. σούπας κοφτό ντομάτα πάστα

πολύχρωμες πιπεριές (από μια)

1/2 ποτήρι νερό

Μαγείρεμα

 Το πλένω καλά όπως είναι από την κατάψυξη. Ρίχνω 4 κουταλιές σούπας λάδι στη χύτρα και βάζω το μάτι στο 3. Ρίχνω τις πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζω. Λίγα λεπτά πριν είναι έτοιμες  ρίχνω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω μέχρι να κιτρινίσει ανακατώνοντας συνέχεια. Κόβω σε ροδέλες τα καρότα αφού φυσικά τα καθαρίσω πριν. Ρίχνω μόλις είναι έτοιμο το τσιγαρισμένο κρεμμύδι τον αρακά , τα καρότα, τις 8 υπόλοιπες κουταλιές σούπας λάδι, τον κύβο λαχανικών, το κοφτό κουταλάκι σούπας ντομάτα πάστα και το 1/2 ποτήρι νερό. Με το μάτι πάντα στο 3 ανακατώνω συνέχεια μέχρι να πάρει βράση. Τότε κλείνω τη χύτρα βάζω τη βαλβίδα στη κατάλληλη θέση χαμηλώνοντας το μάτι στο 2. Μόλις σφυρίξει αλλάζω θέση τη βαλβίδα και κρατάω την ώρα. Κάθε 5 λεπτά ανακατώνω τη χύτρα (χωρίς φυσικά να την ανοίξω......) κουνώντας την κυκλικά για να μην πιάσει. Μετά από ορισμένο χρόνο ανάλογα τη χύτρα (στη δική μου περίπτωση 25 λεπτά) κατεβάζω το μάτι. Αφήνω τη χύτρα επάνω στο μάτι και περιμένω αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει. Όταν αλλάζοντας τη βαλβίδα στην αρχική θέση δεν βγάζει αέρα τότε είναι ασφαλές να ανοίξουμε τη χύτρα. Καλή όρεξη !!!