Υλικά

1/2 κιλού φάβα

1 μεγάλο κρεμμύδι

μπόλικο λάδι

Προετοιμασία

   Ξεπλένω τη φάβα 3-4 φορές. Την αφήνω να μουσκέψει για μισή ώρα.

Μαγείρεμα

    Τσιγαρίζω 1/4 από ένα μεγάλο κρεμμύδι. Τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια τα φυλάω για αργότερα. Βάζω τη φάβα αφού χύσω το νερό που μούσκεψε στη κατσαρόλα με άλλο τόσο νερό. Βάζω το μάτι στο 1.5 με 2 και ανακατεύω συχνά. Θα χρειαστεί να ξαφρίζω στην αρχή. Μετά από αρκετή ώρα η φάβα θα φουσκώσει και θα πιάσει όλο το χώρο που είχε πριν μαζί με το νερό. Τότε ρίχνω τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και το λάδι τους που τσιγαρίστηκε. ΠΡΟΣΟΧΗ από εκεί και πέρα βάζω το μάτι στο 1.5 και ΔΕΝ ανακατεύω. Αφήνω τη φάβα να σιγοβράσει. Αν χρειάζεται χαμηλώνω τη φωτιά ώστε ίσα ίσα να βράζει. Χρειάζεται γύρω στη μία με μιάμιση ώρα για να βράσει. Όταν δω να διαλύεται η φάβα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τότε έχει βράσει. Όταν τη βγάλω από τη φωτιά την ανακατεύω πολύ καλά. Αν έχει βράσει καλά τότε δεν χρειάζεται μίξερ κλπ. Σερβίρω με ΠΟΛΥ λάδι και με ωμό κρεμμύδι.

Έχει φουσκώσει και σιγοβράζει