Υλικά

3/4 κιλού φασολάκια φρέσκα ( η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί και σε 1 κιλό κατεψυγμένα)

9 κ. σούπας λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 ντομάτες και 1.5 ποτήρι νερο ή 1 κ. σούπας πάστα ντομάτα και 2 ποτήρια νερό

πιπέρι

αλάτι

1/4 κ. γλυκού ζάχαρη

Μαγείρεμα

       Τα πλένω καλά 3 χέρια. Κόβω τις δύο άκρες, μετά στη μέση και χάραγμα κατά μήκος αν δεν είναι πολύ λεπτά. Δεν τα ρίχνω ακόμα μέσα, αλλά τσιγαρίζω το κρεμμύδι ζεσταίνοντας 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να κιτρινίσει λίγο. Αφού σοτάρω ρίχνω 2 ντομάτες μικρές λιωμένες και 1.5 ποτήρι νερό ή 1 κουταλιά της σούπας κοφτό ντομάτα πάστα και 2 ποτήρια νερό, 6 κουταλιές της σούπας λάδι, πιπέρι, λίγο αλάτι και 1/4 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη. Τα ανακατεύω καλά και κλείνω τη χύτρα ακολουθώντας τις οδηγίες της. Με το μάτι στο 2 στη δική μου περίπτωση βράζω για 30 λεπτά.